Program

Årets IT-camp er opbygget så du får en idé om, hvordan det er at læse på en IT-uddannelse på Aalborg universitet og hvad  du kan bruge en IT-uddannelse til.

Inden for årets tema "Bæredygtighed og brugervenlighed" skal du i grupper med de andre deltagere arbejde med en problemformulering og et løsningsforslag.

På den første workshop skal du lave et storyboard. At lave et storyboard er en kreativ proces, der går ud på at fremhæve, hvilket problem man prøver at løse og fortælle brugerens historie. Du bliver introduceret til, hvordan man laver et storyboard, og du får input til for forskellige kreative metoder, der giver dig mulighed for at prøve kræfter med dine tegne- og formidlingsevner.

Herefter vil Cathrine fra Netcompany, der er tidligere IT-studerende på Aalborg universitet fortælle om, hvordan det er at arbejde i en IT-virksomhed. Og når hun er færdig vil nogle af pigerne, der arrangerer IT-campen, fortælle om deres uddannelser.

IT-campens 2. dag starter med morgenmad på hotellet. Herefter får du oplæg fra to af arrangørerne om deres uddannelser. Efter en tur i Aalborgs gader får vi besøg af Anne fra IT-virksomheden DEIF.

I næste workshop lærer du, hvad en prototype er, hvordan man laver prototyper, og hvorfor de er vigtige i en designproces. Du bliver introduceret til forskellige begreber og lærer at designe din egen prototype. Workshoppen er opbygget, så du bliver klar til næste workshop, der handler om at implementere din prototype i HTML og CSS. Denne workshop giver dig fundamentale redskaber og funktioner. Alle kan være med, og det er ikke et krav, at du har nogen erfaring eller viden om HTML eller CSS - det sørger vi for at give dig, og vi hjælper dig med at implementere din prototype.  

Sidste dag starter med et uddannelsesoplæg. Her kan du igen stille alle de spørgsmål, du vil. Derefter står den igen på workshop. Workshoppen handler om implementering. Til sidste præsenteres alle projekter, og vi spiser frokost og evaluerer IT-camp 2018, inden turen går hjem.

Mandag d. 26 marts 2018

Deltagere, der overnatter på hotel, hentes på hotellet kl. 11.45 og følges til universitetet (5. minutters gåtur)

12.00 Velkomst 

13.00 Præsentation af case og ryste-sammen-aktiviteter

14.30 Workshop - Storyboard 

17.00 Mød Cathrine, der har læst på Aalborg Universitet og nu arbejder i it-virksomheden NetCompany

18:00 Aftensmad

19.00 Oplæg af Line, der læser Internetteknologier og Computersystemer

19.30 Hygge (film, spil, MakeyMakey mm)

 

 

 

Tirsdag d.27. marts 2018

08.00 Afgang fra Cabinn

08.15 Oplæg Ayan og Sara, der læser hhv. Interaktionsdesign og Produkt & Designpsykologi

09.00 Rundtur i Aalborg - fotokonkurrence 

10.00 Besøg af virksomheden DEIF

12.00 Frokost

12.30 Workshop: Fra Storyboard til Prototype

15.30 Introduktion til HTML og CSS

18.00 Aftensmad og bowling

21.00 Afgang mod Cabinn

 

Onsdag d. 29. marts 2018

08.00 Afgang fra Cabinn

08.15 Oplæg af Louise, der læser til Softwareingeniør

09.00 Workshop - Implementering

13.00 Præsentation af caseløsning og frokost

15.00 Evaluering og tak for denne gang

 

 


 

 

 

Følg #ITCAMPAAU på Instagram