Os møder du

"Jeg vidste slet ikke, at der var så mange forskellige måder, man kan læse IT på!"

Citat: IT-camp deltager fra 2017.

Vi plejer at sige, at IT er i alting - og det afspejler udbuddet af uddannelser naturligvis også. Mange af vores deltagere fra 2016 blev også overraskede over, at de faktisk havde evnerne - det er slet ikke så svært, som mange går rundt og tror. IT er en kreativ disciplin, hvor du kan lave alt fra hjælp til ordblinde, virtual og augmented reality, interfaces, service-robotter, interaktive træer til klimakontrol, og meget meget mere.

Her kan du læse om Louise, Ayan, Line og Sara, som du kommer til at møde på campen. De fortæller hver især, hvorfor de har valgt en IT-uddannelse.

Louise

Hvorfor læser jeg på en IT-uddannelse?:

Jeg har valgt en uddannelse indenfor IT, fordi at jeg altid har været fascineret af dette område. Det er så fedt at se,
at du kan skrive ord ind på en computer, og så kan du se en robot eller lignende bevæge sig, udelukkende på grund af de ting, du har skrevet. Jeg føler virkelig, at jeg gennem IT kan gøre en forskel.

Hvorfor jeg valgt Software?

Jeg har valgt software, fordi at software er i nærmest alt, og grundet de muligheder indenfor kodning, denne uddannelse giver. Der findes mange uddannelser, der ligger op ad præcis software, men denne passede mig på alle de områder, jeg allerhelst gerne ville lære om. 

3 ting jeg særligt godt kan lide ved mit studium 

 • Friheden til selv at vælge projekter, der er interessante,
 • Menneskene,
 • Fremtidsmulighederne er uendelige

Hvad vil jeg bruge min uddannelse til?

Havde man spurgt mig for fem år siden, havde jeg sagt, at jeg ville være astronaut. Nu, tror jeg, er
mine ambitioner for software, at udvikle en fed platform, der kan gøre livet for nogle mennesker
bare en smule bedre.

Jeg vil prøve at gøre en forskel for mennesker til det bedre.

Læs mere om Softwareuddannlesen

Ayan

Hvorfor læser jeg på en IT-uddannelse?

Da jeg havde en naturvidenskabelig linje på gymnasiet vidste jeg, at det var denne retning jeg ville tage med hensyn til universitetet. It-uddannelser kan være meget intimiderende når man ikke kender til de forskellige aspekter, der tilbydes. Jeg var i starten lidt tilbageholdende angående at vælge en it-uddannelse på grund af programmering, da dette var noget jeg aldrig havde beskæftiget mig med. Men jeg indså dog den diversitet,grundet de mange
muligheder og grene der findes indenfor it-uddannelser. Jeg har valgt en it-uddannelse fordi
det er spændende samt udfordrende.

Hvorfor har jeg valgt Interaktionsdesign?

Da jeg begyndte at læse, om de enkelte it-uddannelser fangede interaktionsdesign min opmærksomhed. Jo mere jeg læste om uddannelsen desto mere vidste jeg, at dette var den rette uddannelse for mig. Dette var grundet den kreative frihed, samt de kurser, der tilbydes. Derudovervar kombinationen af design, sociologi og datalogi meget interessant. Selvom der er fokus på design lærer man også de grundlæggende begreber indenfor datalogi, som gør det muligt at programmere og derved realisere de ideer og koncepter, man har udviklet.

3 ting jeg særligt godt kan lide ved mit studium

 • Muligheden for at være kreativ.
 • Fokus på brugerne og deres behov/kontekst.
 • Kombinationen af datalogi, sociologi og design.

Hvad vil jeg bruge min uddannelse til?

Jeg vil benytte min uddannelse til at blive User Experience Designer med fokus på at skabe produkter, som har brugerens behov i fokus.

Læs mere om uddannelsen i Interaktionsdesign

Line

Hvorfor læser jeg på en IT-uddannelse?

Jeg har altid været interesseret i elektroniske enheder, hvordan de fungerer og hvordan man kan udvikle dem.
Så det stod ret klart for mig at det var det jeg ville beskæftige mig med senere hen. Udover det synes jeg det er
utrolig spændende at være en del af den fremtidige udvikling inden for elektronik, da der hele tiden udvikles inden
for det område.

Hvorfor har jeg valgt Internetteknologier og Computersystemer?

Internetteknologier og Computersystemer var slet ikke med i mine overvejelser da jeg søgte ind på universitet, jeg troede til at starte med, at jeg havde søgt ind på Elektronik og IT, men første dag fandt jeg så ud af, at jeg var havnet ved Internetteknologier og computersystemer. Derefter gik jeg ind og læste om uddannelsen og fandt ud af, at det var lige det, jeg havde ledt efter, da jeg gerne ville have hovedvægt på software, men stadig have hardware-delen ind over. Udover det synes jeg, det er spændende at arbejde med både hardware og software, da man så lærer om sammenspillet mellem de to.

3 ting jeg særligt godt kan lide ved mit studium

 • Arbejder både med software og hardware, dog med vægt på software
 • Gode jobmuligheder
 • Man har stor frihed til at arbejde med projekter efter ens eget ønske

Hvad vil jeg bruge min uddannelse til?

Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil med min uddannelse endnu, da der er så mange muligheder.

Læs mere om uddannelsen i Internetteknologier og Computersystemer

Sara

HVORFOR LÆSER JEG PÅ EN IT-UDDANNELSE?

Fordelen ved at læse på en it-uddannelse er, at det er en industri, som er under konstant udvikling. Det betyder, at 
der er gode muligheder for at udvikle helt nye metoder og produkter. Jeg vil gerne selv have indflydelse på fremtidige produkter, og jeg vil også gerne påvirke industrien, hvor andelen af kvinder er meget begrænset.

HVORFOR HAR JEG VALGT PRODUKT- OG DESIGNPSYKOLOGI?

Fordi der er et godt sammenspil mellem at forstå mennesker og teknologi, og hvordan teknologi kan påvirke mennesker. Den psykologiske del i min uddannelse har haft en stor indflydelse på mit valg. En anden grund er,
at jeg gerne vil være med til at forbedre nuværende produkter og at udvikle nye produkter, som egner sig til en
specifik målgruppe. Det sker ofte, at brugere inklusiv mig selv ikke kan finde ud af at bruge et produkt. Det kan skyldes, at producenten ikke har undersøgt og forstået målgruppen og deres behov. Den problemstilling er en vigtig del af min uddannelse, og det er også er en af grundende til, at jeg har valgt at læse Produkt- og designpsykologi.

3 TING JEG SÆRLIG GODT KAN LIDE VED MIT STUDIUM

 • At vi ikke er så mange på studiet. Det betyder nemlig, at man lærer sine medstuderende bedre at kende, og det virker på en måde som om, man er i en gymnasieklasse igen.
 • Vores forskellige projekter. Hvert semester er der et nyt overordnet emne, og så skal vi i grupper selv komme frem til, hvad vi gerne vil undersøge og hvordan vi gerne vil undersøge det.
 • Jeg kan virkelig godt lide sammenspillet mellem psykologi og teknologi på uddannelsen.

HVAD VIL JEG BRUGE MIN UDDANNELSE TIL?

Jeg er stadig meget åben omkring, hvad jeg vil bruge min uddannelse til. Personligt er jeg meget til, at man ikke har bestemt det hele på forhånd, for på den måde er man mere modtagelig og positiv, ligesom da jeg valgte min uddannelse uden rigtig at vide, hvad jeg gik ind til. Med en uddannelse inden for Produkt - og Designpsykologi er man godt rustet til at komme ud på arbejdsmarkedet. Det er en forholdsvis ny uddannelse og der er brug for os og hvad vi kan, og det er nærmest kun fantasien, der sætte grænser.

Læs mere om uddannelsen i Produkt- og Designpsykologi